Nem kávézom.
Viszont magához a kávé ízéhez elég jól kötődöm,,,,ergo mindent szeretek ami kávé ízű,,,legyen az fagylalt, csokoládé, sütemény. Úgyhogy ehhez a torta elkészítéséhez sem kellett sokat rábeszélnem magam.
Ja, és mi az alkalom? Május első vasárnapja,,,azaz Anyák napja.
Tehát szeretettel,,, magamnak,,,magamtól! :)
HOZZÁVALÓK:
-6 tojás
-6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
-1 csg. sütőpor
-1 evőkanál kakaópor
-1/2 dl étolaj
KRÉMHEZ:
-4 dl tej
- 1 csg. vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
- 20 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-1 evőkanál kakaópor
-1 evőkanál őrölt kávé
TETEJÉRE:
-20 dkg tortabevonó
-1-2 evőkanál étolaj
Először elkészítettem a krémet, hogy legyen ideje hűlni.
A tejet összefőztem a pudingporral, a margarint habosra kevertem a porcukorral.
Amikor a puding kihűlt összekevertem őket, majd két felé osztottam. Az egyikbe belekevertem a kakaóport és a kávét.
A tésztával sem szórakoztam sokat.
Egy tálba beleütöttem a 3 tojást, hozzá a 3 kanál cukrot. Külön tálba kimertem a lisztet, hozzákevertem fél csomag sütőport. Felvertem géppel a tojást, majd kanalanként hozzáadtam a lisztet, a fél evőkanál kakaóport és az étolaj felét. 26 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt kapcsoztam, majd beleöntöttem a tésztát. Kb. 180 fokon sütöttem. 10-15 perc után tűpróbáztam, majd kivettem és rácsra tettem hűlni. Ugyanígy jártam el a második lappal is.
Amikor a lapok kihűltek összeállítottam a tortát.
Az alsó lapra kentem a sárga krémet, arra a kávésat, majd beborítottam a másik piskótalappal.
Tetejére pedig csokimáz került.
Egész kávészemekkel díszitettem.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
hmmmm...
ez hobbinak, már profi... ;))
Vigyázz el ne csapd a hasam...
Hát ez finom lehet...
Megjegyzés küldése