Pages

2010. április 30., péntek

62,) Bolognai spagetti


Nagyon szeretjük a spagettit.
Néha "rossz" háziasszony módjára én is porból készítem, márcsak a gyorsaság kedvéért:). Viszont ma lusta voltam boltba menni, így elkészítettem a "házias" verziót. Ez is nagyon finom,,,és ez sem tart tovább sokkal, mint a poros,,,úgyhogy hajrá:)


HOZZÁVALÓK:

- 4 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só (egy kávéskanálnyi)
- bors
- 1 pupos teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 50 dkg darálthús
- 200 g paradicsompüré
- spagettitészta
- tetejére sajt

ELKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát apróra összevágom, és az étolajon üvegesre pirítom. Majd hozzáadom a fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymákat, keverek rajta egyet majd felöntöm fél deci vízzel, nehogy a fokhagyma megégjen és megkeseredjen.
Beleteszem a darálthús, a sót, borsot és a fűszereket. Öntök hozzá egy kis vizet, majd fedő alatt kb. 20 percet párolom. Ezután beleteszem a paradicsompürét, ha szükséges cukorral javítok az ízen, illetve vizzel az állagon. Forralom kb. 5 percet, majd lezárom.
A spagettitésztát sós , étolajos vízben kifőzöm.
Mártással és reszelt sajttal tálalom.

Jó étvágyat!


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nice post and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you seeking your information.

Bogár és Gerti írta...

Bazsalikom helyett oregánó, sajt nélkül :P Nyamííí! Gyors és mindig jólesik. Lillem imádja és falja, mint a vett malac :D Többet, mint Én :D (bár amúgy is)
Puszi