Pages

2008. augusztus 12., kedd

14,) Ostoros rétes/kalács



Húú , ez egy nagyon szuper-finom kelt tészta. A gyerekek is imádják. Kicsit macerás elkészíteni, de megéri. Ez egy "hivatalos" változat, én sima, snassz kelt tésztát készítek hozzá 1 kg lisztből. De így is finom, úgy is finom:):


HOZZÁVALÓK:

4 dl tej, 5dkg élesztő, 6 dkg cukor, 60 dkg liszt, 3 tojássárgája + 1 a kenéshez, csipet só, 2 evőkanál étolaj

KRÉMHEZ:

25 dkg margarin, 2 csg. vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor,

ELKÉSZÍTÉS:

A langyos , cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és kelni hagyjuk. A lisztet, a felfutott élesztős tejjel és a többi alapanyaggal, lágy, nyújtható tésztává gyúrjuk, majd kelsztjük. Kelesztés után 6 cipóra osztjuk és fél órát még rákelesztünk.Közben a margarint a porcukorral , a vaníliás cukorral és a kakóporral habosra keverjük. A cipókat egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk és vékonyan megkenjük a krémmel, majd feltekerjük.

3-3 rudat összefonunk,

és kivajazott tepsibe rakjuk és pihentejük 20-30 percet. Sütés előtt megkenjük tojássárgájával,

majd közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Mia és Maja írta...

Hmmm,de jól néz ki,ezt kipróbálom....:p..(anyuval csináltatom meg...;))
puszi,
Nóri