Pages

2009. szeptember 15., kedd

57,) Keith Floyd,,,


,,, élt 65 évet. :-(


Keith Floyd új színt vitt a főzőműsorokba. Közérthetően beszélt és soha nem maradhatott el a borospohár a kezéből. Világszerte milliók kedvence lett. A tévés szakácsok között elsőként nem berendezett stúdióban sütött főzött, hanem kiment a szabadba és a világ legkülönbözőbb helyein - az afrikai szavannáktól a brazíliai őserdőkig - vette elő serpenyőit.

Floyd 22 évesen nyitotta első bisztróját az angliai Bristolban. Ennek sikerén felbuzdulva még több éttermet nyitott, köztük egyet Franciaországban. Üzletembernek azonban nem volt túl jó, így kénytelen volt ezeket eladni.

A BBC egyik producere akkor fedezte fel, amikor visszatért hazájába és újra egy bisztró nyitásával kísérletezett épp a brit tévétársaság bristoli épülete mellett. 1985-ös első sorozata azonnal siker lett. Több mint 20 szakácskönyvet is írt, "Rázva, nem keverve" című önéletrajzi könyve a jövő hónapban jelenik meg.

"Született szakács volt, aki egy egész nemzetet ihletett meg. Nem ismerek mást, aki hozzá hasonlót nyújtott volna. Tehetsége abban rejlett, hogy jól fejezte ki magát, és szavaival inspirált. Úgy beszélt, hogy mindenki megértette, amit mondott. Sokak életét tette gazdagabbá. Nagy-Britannia egy kis része halt meg hétfőn. Egyéniség volt, találékony, varázslatos, különleges és ritka" - mondta kollegája haláláról Marco Pierre White, a szigetország és a világ egyik legnevesebb szakácsa, aki a gasztronómia történetének legfiatalabb, három Michelin-csillaggal kitüntetett séfje.


forrás: index.hu

3 megjegyzés:

Bogár és Gerti írta...

Kár :(

Névtelen írta...

Hmm іt seems lіke your blog ate my first comment (it
was super long) so I guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thorоughly еnjoуing your
blog. I too am an aѕpiring blog blοgger but I'm still new to everything. Do you have any tips for beginner blog writers? I'd defіnitely appreciаte it.


Feel freе to visit my site: visit the up coming internet site
my site :: www.autopulley.info

Névtelen írta...

I јust liκe the helρful informatіon yοu suρply in your articles.
I'll bookmark your weblog and test again here frequently. I am rather sure I'll be infогmed lots οf new stuff proper heгe!
Bеst of luck foг the follοwing!

Also visіt my page: visit this website link