Pages

2009. január 25., vasárnap

21,) Köménymagos kifli


Aki szereti a kelt tésztás cuccokat, az nem fog csalódni. Nagyon finom!

HOZZÁVALÓK, ELKÉSZÍTÉS (32 db lesz belőle) :
 Ugyanúgy készül mint a kelt tészta, kivétel annyi, hogy elhagyom belőle a porcukrot, és több sót teszek bele.
A megkelt tésztát 4 cipóra bontom. Mindegyiket kör alakúra kinyújtom. Megkenem olvasztott margarinnal és 8 felé vágom. A kapott  háromszögeket a szélessebb résznél megfogva feltekerem, és kiflit formázok belőlük. Sütőpapíros tepsibe teszem, tetejét megkenem felvert tojással és megszórom egész köménymaggal (esetleg só is mehet rá). Én most kapcsolom be a sütőt kb. 150-160 fokra és szép pirosra megsütöm.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Miner.hu írta...

Szia!

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info kukac miner pont hu ímél-címre!

Üdvözlettel:
Miner.hu