Pages

2009. május 13., szerda

22,) Bodzaital


Végre itt a bodza szezon, tehát készülhetnek a finomabbnál-finomabb bodzáscuccok:) Ez a recept egy frissítő ital- nem szörp-,,,tehát higítást nem igényel.

HOZZÁVALÓK:- kb. 5-7 nem koszos, nem tetves bodzavirág(én nem mosom meg) 
                             -  5 literes befőttesüveg (természetesen bármi megfelel),
                             -  kb. 1/2 kg kristálycukor (ez ugye ízlés dolga, lehet bele kevesebb is ,,,,de több azért ne), 
                             -1/3 doboz citrompotló ( de mivel szörnyen nehéz széttrancsirozni, ajánlatosabb a citromsav, abból kb. 1 csapott evőkanálnyi), 
                             -1 1/2 citrom karikára vágva
                             - hideg víz

ELKÉSZÍTÉS: A citrompotlót (vagy a citromsavat) beleteszem az üvegbe, ráöntöm a kristálycukrot és felöntöm kb. háromnegyedéig vízzel, majd simára keverem. Ha feloldódott, beletömködöm a virágokat, a karikára vágott citromot és felengedem vízzel. Összekeverem és a konyhában (vagy akárhol) egy hüvősebb helyre állítom. Néha megkevergetem, és két nap múlva leszűröm. Rögtön fogyasztható, és hidegen a legfinomabb!

Egészségünkre!

3 megjegyzés:

Bogár és Gerti írta...

Mennyire imádtam gyerekként. AZóta csak tervezem elkészíteni.. na talán most :P
Puszi

Hanna írta...

Hajrá Gerti:)

Bogár és Gerti írta...

Már ázik ;)
Most egy jó kis szörp receptet hajtok, mert gyönyörű most a bodza a környéken :)
Puszi