Ez nálunk egy nagy kedvenc, de reggeliként csakis hétvégeken vagy szünetekben jöhet szóba, mivel elkészítési ideje nem 2 perc:).
HOZZÁVALÓK: 1/2 kg liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 teáskanál kristálycukor
langyos víz
kb. 1 csapott evőkanálnyi só
10 virsli
ELKÉSZÍTÉS: A tejbe beletesszük a cukrot, meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe beletesszük a sót, majd a felfutott élesztőt és a tejet, majd összegyúrjuk.További langyos víz hozzáadásával közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán (én asztalon:) ) kb. 1/2 centis téglalap alakra nyújtjuk. Ráhelyezzük a virslit, és annak végétől kb. 1-1 centire vágjuk el, szélessége pedig kb.5-6 centi legyen, hogy a virsliket be tudjuk csomagolni. Ezt végig csináljuk az összessel. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem őket, egymástól kb. 3 centire. Ha készen vagyok , bekapcsolom a sütőt kb. 160 fokra, és rögtön be is teszem a batyukat, melyeket szép aranysárgára megsütők. Langyosan a legfinomabb. Nálunk mustárral és az elmaradhatatlan ketchuppal csúszik a legjobban.
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
ezt gyúrjuk vazze Grétával:-)))
Pusz, Évi
Megjegyzés küldése