Könnyen és gyorsan elkészíthető,,,és még finom is! Kell ennél több? :)
HOZZÁVALÓK:
-2 db 450 g és egy 175 g-os kefír
- 3 tojás
- 5 evőkanál cukor
- csipet só
- egy kis pohár (175 g) tejföl
- szilvalekvár (ez a legjobb), de természetesen mehet rá másik is, csak azok folynak majd
- liszt
- nagy peremes gáztepsi
ELKÉSZÍTÉS:
Egy mély tálba beleöntjük a kefírt, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és a sót, majd kézi habverővel simára keverjük. Ezután fokozatos kevergetés mellett annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kapjunk. Ezután a masszát beleöntjük a tepsibe, majd elszórva lekvárt csepegtetünk rá, utána pedig a pohár tejfölt. Bekapcsoljuk a sütőt, és szép aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
TIPP:
Most, hogy itt a szezon,,,lekvár helyett mehet rá eper, meggy,,,,stb.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése