Tegnap megmentettem 1 kilónyi zöld paradicsomot a bepirosodás ellen. Nagyon szeretjük ezt a savanyúságot, csípősségéért pedig + 1 pont neki:-).
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg zöld paradicsom
- 1 tasak Dr. Oetker Csípős Savanyúságtartósító
- 1750 ml víz
- 250 ml 10 %-os ecet
- 150 g cukor
( 3-4 db babérlevél)
ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott paradicsomokat nagyságuktól függően egészben (ezeket megszurkodtam), felezve vagy negyedelve üvegekbe rendeztem.
A savanyúságtartósítót a vízzel, ecettel és a cukorral elkevertem, majd kb. 5 percig forraltam. Ezután a paradicsomokra öntöttem az üveg pereméig és lezártam.
Én mindegyik üvegbe tuszkoltam még egy-egy babérlevelet,,,csakazértis:-)
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése