Pages

2008. augusztus 25., hétfő

16,) Szilvás lepény


Ez a kelt tészta elkészítésének egyik verzíója. Nagyon finom !
HOZZÁVALÓK: lásd a kelt tésztánál, kb. 1 kg. szilva, kristálycukor, fahéj
ELKÉSZÍTÉS: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük. Kelt tésztát készítünk, de nem 1 kiló lisztből, hanem kb. fél adagot. Ha megkelt a tészta, nagy gáztepsibe kinyújtjuk (kb. fél centi vastagra). A fél szilvákat sorban a tésztára fektetjük, a tetejüket ízlés szerinti mennyiségű /nálam ez jó sok:) /fahéjjal megszórjuk, majd ugyanígy kristálycukorral is. Én nem előmelegített sütőbe rakom, hanem amikor begyújtom / kb. 170fok / be is teszem a tésztát. Így kb. én 30-40 percet sütöm.
Kockára szelve tálaljuk.
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Bogár és Gerti írta...

Hmmm... még a végén megszeretem a szilvát ;)