Pages

2009. július 5., vasárnap

37,) Tejfölös zöldbableves, vajgaluskával


Múlt héten kaptam anyósomtól friss zöldbabot, így adva volt az alapanyag az egyik kedvenc levesemhez,,,amin nem kellett osztoznom senkivel, ugyanis nálunk senki nincs oda e babfajtáért:-S

HOZZÁVALÓK:

- kb. 1/2 kg friss vagy mirelit zöldbab
- 2-3 szál sárgarépe
- 1 szál fehérérpa
- 2 babérlevél
- 2-3 fokhagyma
- 1 tejföl (125 g)
- 1-2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika (nem fontos, csak a színe miatt)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ételízesítő
- késhegynyi őrölt fehér bors (ez se fontos:-))

VAJGALUSKÁHOZ:

- 1 tojás
- 1 púpos evőkanál puha vaj ( ennek hiányában lehet poharas, szendvicsre kenhető margarin is)
- liszt

ELKÉSZÍTÉS:

A zöldbabot felteszem főni a karikára vágott répákkal, a babérlevéllel, összezúzott fokhagymával, borssal. Ha megpuhult minden, a liszttel és a pirospaprikával simára kevert tejföllel behabarom. Ízesítem ételízesítővel, majd beleszaggatom a vajgaluskákat (ehhez a tojást összekeverem a margarinnal és annyi lisztet adok hozzá, hogy nokedli sűrűséget kapjak).
Egy kicsit még forralom, majd a tetejét megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!

0 megjegyzés: