Múlt héten kaptam anyósomtól friss zöldbabot, így adva volt az alapanyag az egyik kedvenc levesemhez,,,amin nem kellett osztoznom senkivel, ugyanis nálunk senki nincs oda e babfajtáért:-S
HOZZÁVALÓK:
- kb. 1/2 kg friss vagy mirelit zöldbab
- 2-3 szál sárgarépe
- 1 szál fehérérpa
- 2 babérlevél
- 2-3 fokhagyma
- 1 tejföl (125 g)
- 1-2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika (nem fontos, csak a színe miatt)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ételízesítő
- késhegynyi őrölt fehér bors (ez se fontos:-))
VAJGALUSKÁHOZ:
- 1 tojás
- 1 púpos evőkanál puha vaj ( ennek hiányában lehet poharas, szendvicsre kenhető margarin is)
- liszt
ELKÉSZÍTÉS:
A zöldbabot felteszem főni a karikára vágott répákkal, a babérlevéllel, összezúzott fokhagymával, borssal. Ha megpuhult minden, a liszttel és a pirospaprikával simára kevert tejföllel behabarom. Ízesítem ételízesítővel, majd beleszaggatom a vajgaluskákat (ehhez a tojást összekeverem a margarinnal és annyi lisztet adok hozzá, hogy nokedli sűrűséget kapjak).
Egy kicsit még forralom, majd a tetejét megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK:
- kb. 1/2 kg friss vagy mirelit zöldbab
- 2-3 szál sárgarépe
- 1 szál fehérérpa
- 2 babérlevél
- 2-3 fokhagyma
- 1 tejföl (125 g)
- 1-2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika (nem fontos, csak a színe miatt)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ételízesítő
- késhegynyi őrölt fehér bors (ez se fontos:-))
VAJGALUSKÁHOZ:
- 1 tojás
- 1 púpos evőkanál puha vaj ( ennek hiányában lehet poharas, szendvicsre kenhető margarin is)
- liszt
ELKÉSZÍTÉS:
A zöldbabot felteszem főni a karikára vágott répákkal, a babérlevéllel, összezúzott fokhagymával, borssal. Ha megpuhult minden, a liszttel és a pirospaprikával simára kevert tejföllel behabarom. Ízesítem ételízesítővel, majd beleszaggatom a vajgaluskákat (ehhez a tojást összekeverem a margarinnal és annyi lisztet adok hozzá, hogy nokedli sűrűséget kapjak).
Egy kicsit még forralom, majd a tetejét megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése