Pages

2009. július 30., csütörtök

45,) Csokis kalács



Ez egy pofon egyszerű kelt kalács. Akkor csináltam, amikor eltúloztam valamihez a tészta mennyiségét és maradt egy jó kis adag.
Legközelebb azért annyit változtatok rajta, hogy vékonyabbra fogom kinyújtani a tésztát, hogy több csokicsík legyen benne.

HOZZÁVALÓK:

- a kelt tésztához itt
- 5 dkg olvaszott margarin
- cukrozott kakaópor

ELKÉSZÍTÉS:

Kelt tésztát készítek, egy rúdhoz elég fél adag is.
Miután megkelt kinyújtom, megkenem olvasztott margarinnal, majd megszórom bőven cukrozott kakaóporral. Feltekerem és sütőpapíros tepsibe vagy kivajazott jénai formába teszem. Tetejét megkenem felvert tojással, majd bekapcsolom a sütőt és kb. 150 fokon szépen megsütöm (tűpróba!). A kakaópor ahogy elolvad, finom csokikrémmé válik, amely állagát kihűlve is megtartja.


Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Bogár és Gerti írta...

:P Na ez már igen ;) A savanyúságért nem vagyok oda... bár csokival az is elmegy :D
Puszi

Judit írta...

Kedves Hanna- a kalácsod gyönyörű, nálunk i snagy kedvenc a kakaós kalács.
Kérdésem az, hogy ezt jénait gond nélkül be lehet tenni a meleg sütőbe ? Én nem mertem, de kipróbálom, hátha nem megy szét-:)

Jazmin Hanna írta...

Kedves Judit!
Én nem melegítem előre a sütöt soha, mindig akkor kapcsolom be amikor be akarom tenni a cuccost. És ahogy melegszik lassan a sütű, úgy kel még a tészta is,,,talán ezért nem pattan szét,,meg jénai is,,,annak nem szokása:-))))
Üdv:Hanna

Jazmin Hanna írta...

Gerti drága,,,neked meg jó étvágyat a csokis savanyúsághoz:-))),,,talán szabadalmaztatnod kellene:-)
Pusza

Judit írta...

Köszönöm a választ, igy érthető, én mindig előmelegített sütőbe teszem a a kalácsot és mindent, de kipróbálom így.