Pages

2009. augusztus 18., kedd

52,) Milliókat érő főzőkanalak - A sztárszakács-üzlet belülről


A Forbes magazin nemrég közzétette a legtehetősebb sztárszakácsok listáját. Eszerint a legelismertebb celeb-vendéglátók dollármilliókat keresnek évente. A sztárszakács egy személyben étteremtulajdonos, befektető, televíziós műsorvezető, író – és mindenekfölött márkanév.
A VG Online hazai és külföldi példákon keresztül mutatja be, hogyan válhat egy személyből brand.



Rachael Ray

vezeti (lehet, hogy én élek gumibelsőben:-), de soha nem hallottam róla). A „szakács a szomszédból” stílusú TV-sztár mintegy 18 millió dollárt keresett a múlt évben. Több műsort vezet az amerikai Food Network hálózaton, köztük egy 2,6 millió
nézőt vonzó talk-show-t, magazinját pedig 1,6 millióan olvassák. A második helyezett


Wolfgang Puck

étteremtulajdonosként vált híressé, a Los Angeles-i Spago olyan vendégeket üdvözölhet, mint Brad Pitt és Jamie Foxx. Az osztrák séf nevéhez ma már 15 márka kapcsolódik, köztük természetesen saját TV-show-val. Puck 15 millió dolláros éves jövedelmet tudhat magáénak.

A bronzérmes a hazai közönség számára is ismert

Gordon Ramsay

a csípős nyelvéről híres brit szakács újabban állítólag pénzügyi gondokkal küzd, emiatt több éttermét is be kellett zárnia. Specialitása mostanra nem is a főzés, hanem középszerű éttermek luxus vendéglátóhellyé varázslása – mindez 7,5 millió dollárt hoz számára. A sztárséfek közül néhányan részben saját magukat képezték szakáccsá, a többség ugyanakkor klasszikus módon járta végig a konyhai szamárlétrát, mint a monacói Alain Ducasse vagy Jamie Oliver.

A cikk folytatása itt.

forrás: Világgazdaság online

3 megjegyzés:

Jade írta...

Rachael Ray valoban nagyon jo musort csinal, naponta megy az 1 oras musora nemcsak a Food Network-on, hanem az egyik itteni fo TV csatornan. Nagyon szeretik a kozvetlen stilusa miatt.

Hanna írta...

Magyarországra még nem gyűrűzőtt be a műsora, valószínű ezért ????-es a csaj sokaknak,,,vagy csak nekem:-)
Pedig érdekelne.

Bogár és Gerti írta...

Bevallom én ezek közül csak Gordon-ról hallottam :P (meg a hitesem rajongott Floyd-ért :S vajh' miért :P )
Puszi