Pages

2008. július 5., szombat

3,) Sajtos pogácsa


Ez egy nagyon ízletes sajtos pogácsa recept. Nagyon jó puha lesz a tészta és másnapra sem keményedik meg. Én sajtot nem szoktam a tetejére szórni, mert nem szeretem,,,nekem olyan keserű íze van ott a sajtnak,,,de bele teszek bőven.


HOZZÁVALÓK: 50 dkg liszt, 1 rama kocka, 1 tejföl, 30 dkg reszelt sajt, só (kb. 1 csapott evőkanál), 2 tojássárgája + 1 egész a tetejére , 5 dkg élesztő, kevés (1dlnyi ) tej

A tejet csipetnyi cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd félreteszük. A hozzávalókat egy tálba öntjük, a felfutott élesztőt is, majd ezeket összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta, liszt hozzáadásával javíthatunk az állagon. Kb. 30 percet kelesztjük. Ha kelt kicsit, átgyúrjuk, kinyújtjuk, tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Bekapcsoljuk a sütőt 180-190 fokra, majd megkenjük a felvert egész tojással a pogácsák tetejét. Addig sütjük, amig szép piros nem lesz a tetejük,,,ez kb. 30-40 perc.


Jó étvágyat!