Pages

2008. július 24., csütörtök

8,) Zsemle




Tegnap, kihasználva a hajnali 5-ös kelésemet, nekiálltam zsemlét sütni, hogy mire létre kel a család legyen friss péksüti:).
Én kenyérsütőgéppel dagasztottam és kelesztettem, de természetesen lehet annélkül is.
A receptet a kenyérsütő mellé kapott szakácskönyvből vettem és nekünk bejött.




HOZZÁVALÓK (9 DB): 450 ml víz, 15 ml tejpor, 30 ml olvasztott vaj/margarin, 30 ml cukor, 22 ml só, 720 g liszt, 3/4 csg. élesztő


A dagasztott tésztából 9 zsemlét (én helyhiány miatt 8at csináltam) formázunk. Kikent vagy sütőpapíros tepsire helyezzük, és letakarva kelesztjük 20-25 percet, majd 190 fokon sütjük 15-20 percig.
Finom, tömör állagú zsemlék lettek (nem az a bolti 2 dekás), szinte egy elég volt, hogy jól lakjon az ember:).

Jó étvágyat!