Pages

2008. július 7., hétfő

4,) Méteres




Számomra a sütemények királynője, nekem ő a kedvencem. Pedig semmi habos, extra gyönyörűség,,,egyszerűen csak isteni,,,,imádom.



HOZZÁVALÓK:


TÉSZTÁHOZ:

2 őzgerinc forma, 4 tojás, 26 dkg cukor, 1dl+1 evőkanál étolaj, 1dl meleg víz, 26 dkg liszt, 3/4 csg. sütőpor, 2 evőkanál kakaópor,

KRÉMHEZ:

20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál rum /vagy 1-1,5 evőkanálnyi rumaroma/, 4 dl tej ,1 csg puncs pudingpor
,

MÁZHOZ:
készen kapható tortabevonó.

ELKÉSZÍTÉS:

A 4 tojássárgát a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk kanalanként az 1 dl étolajat, a meleg vizet , a lisztet, sütőport, és a 4 tojásfehérje felvert habját.
Összekeverjük.
Két felé osztjuk /az egyik kicsit kevesebb legyen/.
A kevesebb masszába beletesszük a kakaóport és az 1 evőkanál étolajat.
Kivajazott és kilisztezett őzgerinc formába öntjük őket, és 20-30 perc alatt megsütjük.


Míg sül a tészta elkészítjük a krémet.
A margarint a porcukorral habosra keverjük.
A tejet, a puncspuding port és a rumot sűrű krémmé főzzük, majd ha kihűlt összekeverjük a margarinos cukorral.
A kihűlt tésztát a mélyedések mentén felszeleteljük, és a kihült krémmel felváltva megkenjük,,,egy kakaós tészta-egy sárga tészta.



A tetejét csokimázzal vonjuk be, és ferdén szeleteljük.



Ez a kedvenc tortabevonóm.
A Lidl-ben kapható, csak mikrózni kell és már kenhető is,,,nem törik, nem roppan,,,imádom:)
/ez nem a reklám helye volt:)/

Én festékboltban szoktam ecseteket vásárolni konyhai célokra, és a csokimázat is azzal szoktam felkenni. Sokkal gazdaságosabb mint késsel kenegetni, főleg az ilyen hepe-hupás sütiknél:).



Jó étvágyat!