Végre itt a bodza szezon, tehát készülhetnek a finomabbnál-finomabb bodzáscuccok:) Ez a recept egy frissítő ital- nem szörp-,,,tehát higítást nem igényel.
HOZZÁVALÓK:- kb. 5-7 nem koszos, nem tetves bodzavirág(én nem mosom meg)
- 5 literes befőttesüveg (természetesen bármi megfelel),
- kb. 1/2 kg kristálycukor (ez ugye ízlés dolga, lehet bele kevesebb is ,,,,de több azért ne),
-1/3 doboz citrompotló ( de mivel szörnyen nehéz széttrancsirozni, ajánlatosabb a citromsav, abból kb. 1 csapott evőkanálnyi),
-1 1/2 citrom karikára vágva
- hideg víz
ELKÉSZÍTÉS: A citrompotlót (vagy a citromsavat) beleteszem az üvegbe, ráöntöm a kristálycukrot és felöntöm kb. háromnegyedéig vízzel, majd simára keverem. Ha feloldódott, beletömködöm a virágokat, a karikára vágott citromot és felengedem vízzel. Összekeverem és a konyhában (vagy akárhol) egy hüvősebb helyre állítom. Néha megkevergetem, és két nap múlva leszűröm. Rögtön fogyasztható, és hidegen a legfinomabb!
Egészségünkre!
3 megjegyzés:
Mennyire imádtam gyerekként. AZóta csak tervezem elkészíteni.. na talán most :P
Puszi
Hajrá Gerti:)
Már ázik ;)
Most egy jó kis szörp receptet hajtok, mert gyönyörű most a bodza a környéken :)
Puszi
Megjegyzés küldése