Már nagyon régóta vágytam egy jó vajas kiflire.
Millió receptet átnéztem, de valahogy egyik sem volt szimpi.
Ilyen liszt, olyan liszt, kenyérpor,,,mindig valami "flancos " dolog kellett bele.
Limaránál már a fotóba beleszerettem, olyan guszták voltak a kiflijei. A forróvízben való mártogatós rész pedig külön érdekessé tette. Úgyhogy az ő receptjére szavaztam. Annyi különbséggel, hogy én kihagytam az aszkorbinsavat és a burgonyapelyhet, és fél kg lisztet használtam. ISTENI finom kiflik születtek, gyomorfájásig ettem magam belőlük:-).
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál só
- 2 dl tej
- 2,5 - 3 dkg élesztő
( + én megkentem a tetejüket felvert tojással, de ez elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
A meglangyosított tejbe beletettem a cukrot és az elmorzsolt élesztőt.
A lisztbe ment a só, az olvasztott margarin és a felfutott élesztős tej. Összegyúrtam, majd duplájára kelesztettem. Ezután elfeleztem (lehet 3ba is), kör alakba kinyújtottam, 8-ba vágtam és a szélesebb részétől kezdve feltekertem. Így még kelesztettem kb. 30-40 percet.
Majd egy fazékba vizet forraltam és egy szűrőkanál segítségével egyesével a víz alá merítettem a kifliket (egy fakanállal nyomtam a tetejét, mert lebegni akart) kb. 15 másodpercig. Ezután sütőpapíros tepsire csúsztattam, megkentem őket tojással és 180 C-on szép aranyszínűre sütöttem.
Langyosan a legfinomabb!
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Nagyon szepek!
Meghivtalak jatszani,van kedved hozza?
Szia Judit!
Persze, szívesen:-)
Judith-tol tevedtem ide be,aminek orvendek,elmeny kalandozni a sok finom ,erdekes,hasznos recept kozott.Udv
Iri, köszönöm!
Gyönyörű kiflik! :))
Kösz Limara:-)
Megjegyzés küldése