Pages

2009. augusztus 17., hétfő

51,) Vajas kifli




Már nagyon régóta vágytam egy jó vajas kiflire.
Millió receptet átnéztem, de valahogy egyik sem volt szimpi.
Ilyen liszt, olyan liszt, kenyérpor,,,mindig valami "flancos " dolog kellett bele.
Limaránál már a fotóba beleszerettem, olyan guszták voltak a kiflijei. A forróvízben való mártogatós rész pedig külön érdekessé tette. Úgyhogy az ő receptjére szavaztam. Annyi különbséggel, hogy én kihagytam az aszkorbinsavat és a burgonyapelyhet, és fél kg lisztet használtam. ISTENI finom kiflik születtek, gyomorfájásig ettem magam belőlük:-).

HOZZÁVALÓK:

- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál só
- 2 dl tej
- 2,5 - 3 dkg élesztő

( + én megkentem a tetejüket felvert tojással, de ez elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS:

A meglangyosított tejbe beletettem a cukrot és az elmorzsolt élesztőt.
A lisztbe ment a só, az olvasztott margarin és a felfutott élesztős tej. Összegyúrtam, majd duplájára kelesztettem. Ezután elfeleztem (lehet 3ba is), kör alakba kinyújtottam, 8-ba vágtam és a szélesebb részétől kezdve feltekertem. Így még kelesztettem kb. 30-40 percet.
Majd egy fazékba vizet forraltam és egy szűrőkanál segítségével egyesével a víz alá merítettem a kifliket (egy fakanállal nyomtam a tetejét, mert lebegni akart) kb. 15 másodpercig. Ezután sütőpapíros tepsire csúsztattam, megkentem őket tojással és 180 C-on szép aranyszínűre sütöttem.
Langyosan a legfinomabb!


Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

Jade írta...

Nagyon szepek!
Meghivtalak jatszani,van kedved hozza?

Hanna írta...

Szia Judit!
Persze, szívesen:-)

iri írta...

Judith-tol tevedtem ide be,aminek orvendek,elmeny kalandozni a sok finom ,erdekes,hasznos recept kozott.Udv

Hanna írta...

Iri, köszönöm!

Limara írta...

Gyönyörű kiflik! :))

Hanna írta...

Kösz Limara:-)