Pages

2008. július 16., szerda

5, Tepsis csirke


Ez egy nagyon szuper kaja, és nagyon gyorsan össze is állítható. Fejes salátával ,,,isteni,,,hmmm.


HOZZÁVALÓK: tetszés szerinti darabszámú csirke alkatrészek /én combokat és mellet használok /, kb. 2 kilónyi burgonya, 1 tasak csirke fűszersó, 1 jó nagy csokor petrezselyem, kb. fél-egy deci étolaj, 1 paprika, 1 paradicsom


A bőrt én leszedem a combokról , de természetesen ez ízlés dolga.
Beletesszük a tepsibe, ráöntjük a fűszersót, a felaprított petrezselymet, a feldarabolt burgonyát, az étolajat, a felszeletelt paprikát és paradicsomot és az egészet kézzel összekeverjük. Öntök rá egy kis vizet /főleg újkrumplinál ne sokat, mert az sok vizet enged/, lefóliázom a tetejét és beteszem a sütőbe.
Kb. 30-40 percet szoktam fólia alatt sütni, majd leveszem és addig folytatom a sütést, amig szép pirosak nem lesznek a húsik.


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én nem vagyok nagy szakács, de ezt én is imádom, csak több paprikával-paradicsommal:)
Na, majd jövök tanulni, hogy a Druszi ne köpje le a főztömet (ma is...)!
Melcsianyu

Mia és Maja írta...

Örülök,hogy ilyen egyszerű,de nagyszerű recepteket osztasz meg velünk!:) Mind tetszik,igérem,ki is próbálom őket!:)
Köszi!!!